Reacties van leerlingen

Om de lespraktijk van Mirek in beeld te brengen zijn hieronder enekle reacties te lezen van zijn leerlingen en hun muzikale ervaringen.

Noah (13)Noah 4
Ik ben Noah Wattimena, 13 jaar. Sinds 2009 zit ik op gitaarles bij de Ambachtse Muziekschool. Na enkele wisselingen van gitaardocent heb ik nu al een paar jaar les van Mirek! Ik vind zijn lessen erg leuk! De lessen zijn afwisselend en leerzaam; eigenlijk is het half uur te snel om! Ik kan goed mijn vragen en ideeën bespreken en daar gaan we dan samen mee aan de slag. Ik heb er bewondering voor hoe Mirek na één keer een liedje luisteren, algelijk weet hoe het lied in elkaar steekt.
De tijd van het spelen uit een muziekboek ligt al een hele tijd achter me. Samen zijn we creatief bezig! Gitaarspelen is mijn grootste hobby; mede dankzij Mirek!

 

Hilde SpoelstraHilde
Na jaren geen gitaar meer gespeeld te hebben, heb ik de draad weer opgepakt. Dat ik nu weer met veel plezier speel komt mede door mijn lessen bij Mirek. Goede tips van Mirek voor muziekstukken zijn voor mij een stimulans om thuis te oefenen.
Bovendien werkt zijn enthousiasme aanstekelijk en ben ik heel blij met zijn kundige begeleiding. En wat ik niet onbelangrijk vind is zijn geduld!

 

 

Junior (17)2015-04-08 20.02.07
Ik zit nu zo’n jaar op les bij mirek. Hij heeft een hele fijne manier van lesgeven. Je krijgt vrijheid en in die vrijheid word je dan gestuurd. Hij kan natuurlijk goed gitaarspelen maar weet ook hoe hij het goed, duidelijk en leuk moet overbrengen. Zelf minder leuke dingen zoals maathouden maakt hij interessant door aan jezelf je eigen voorderingen te laten zien. Ik voel me erg op mijn gemak bij hem en hoop nog lang les van Mirek te krijgen.

 

 

ThijsDaan en Thijs
Mijn naam is Thijs Kap. Ik ben acht jaar. Ik ben iets meer dan een jaar geleden bij Mirek begonnen met piano les. De lessen met Mirek zijn altijd erg leuk. Hij leert mij heel veel zonder dat ik het gevoel heb dat het moet. Het leukste vind ik het improviseren en samen met Mirek een stuk spelen. Het spionnen liedje vind ik geweldig!!!

Daan
Mijn naam is Daan Kap. Ik ben acht jaar. Ik zit, iets minder dan een jaar bij Mirek op gitaarles. De lessen zijn verschillend: ik leer noten, akkoorden en mag ook mijn eigen ideeën inbrengen. Ik ga altijd met plezier naar de les. Het leukste vind ik als we samen spelen…. Zonder “echte” muziek noten maar op gevoel.

MarjanMarjan 3
Gitaarles van Mirek Walton.
In september vorig jaar ben ik begonnen met gitaarles; die gitaar staat al sinds mijn oudste zoon les had in onze woonkamer te pronken, maar nu komt ‘ie dagelijks uit zijn standaard om bespeeld te worden. De akkoorden leren en de juiste slagtechniek gebruiken leken mij het moeilijkst, maar dat blijkt na de eerste lessen van Mirek toch mee te vallen. Hij let heel goed op de vingerzetting en geeft handige tips uit eigen ervaring die niet in het lesboek staan.
Tijdens de les speelt Mirek zelf altijd mee; dan klinkt een nummer weer heel anders dan thuis met een CD. Wat is leuker dan samen muziek maken, vooral als je nog maar net begint te oefenen op een instrument? En al na 8 weken les van Mirek, speel ik een nummer uit mijn hoofd! Dat is voor een “verstokte notenlezer”, zoals ik mijzelf toch wel kan betitelen, een overwinning te noemen. “Spelen met lef” noemt Mirek dat; hij weet mij dit te geven.

Jop
2015-04-08 16.01.09Jop reactie